De Omgeving van Casa Mumu

Op 30 minuten rijden begint het grote (9000 ha) beschermd natuurgebied ( www.parcobeigua.it ) Parco Naturale dei Beigua. Hier kunt u bijv. raften maar ook fossielen zoeken of roofvogels (adelaars) spotten. Dit gebied loopt nagenoeg tot aan de middellandse zeekust. "In nabije omgeving; wijnvelden zo ver het oog reikt!"

De middellandse zee is uiteraard ook een gewenste bestemming. Het mooie badplaatsje Arenzano ligt op 60 km. Wat verder weg ligt de bloemenrivièra (1,5 uur rijden), Portofino (1,5 uur), Cinque Terre (2,0 uur) en Monaco (2,5 uur).

Op een kwartiertje rijden zit u midden in het stadje Acqui Terme. Dit is een levendig mondain kuuroord met een aantal bezienswaardige monumenten zoals de resten van een

Naast al deze trekpleisters heeft deze plaats nog veel te bieden in de vorm van een knus centrum met terrassen en gezellige en goede restaurantjes,  maar ook een golfbaan en een gigantisch groot openluchtzwembad.

Vanuit Acqui Terme zijn genoemde plaatsen ook per spoor te bereiken. Na een klein uur in de trein stapt u bijvoorbeeld midden in het centrum van de mooie oude havenplaats Genua uit. Dichterbij zijn veel plaatsjes het bezoeken ook waard waarbij Albi, Asti en Cuneo zeker niet onvermeld mogen blijven.

Romeins aquaduct uit de tweede eeuw van onze jaartelling. Ook moet  de kathedraal uit het jaar 989 en het uit de 11de eeuw stammende Castello dei Paleologi  genoemd worden. Bekend is Acqui Terme echter vooral om zijn thermale baden waarvan reeds de Romeinen gebruik maakten.

Cultuur is in Italie natuurlijk nooit ver weg. Zo is ook Piemonte rijk aan kunst- en cultuurschatten. Binnen een uur zit u in Turijn (met de alpen niet ver weg) of in Genua.

img1
img2
img3
img4